dagens fråga.

Utan att göra några som helst kopplingar. Men jag var och lyssnade till Maria Hirasawa (obs: googlade stavningen) förut, och påväg hem dök frågan upp i huvudet om det möjligtvis är okej att vara nazist ironiskt. Är det okej, eller är det fortfarande lite för tidigt?

Kommentarer
Postat av: Anonym

dålig googling: hon heter maia.

2009-09-05 @ 10:19:47
Postat av: Martin

Alla som har väst och inte är åtta år och klädda av sina fäder borde skämmas, oavsett om de ironiserar för tidigt eller inte.

2009-09-05 @ 22:08:12
Postat av: Peter

Härommorgonen när jag åkte till skolan frågade sig Gert Fylking om det räknas som kränkning om det som sägs vilar på en verklighetsgrund. Han hade i nåt sammanhang sagt att Carl Filip knullar runt och blivit anmäld av en arg människa från Aneby (!?). Samma problem måste ju uppstå när man är ironisk nazist... å andra sidan så är det ju existensen av symboler och typhandlingar som är lagreglerade.

2009-09-06 @ 09:04:41
URL: http://peternyberg.blogspot.com
Postat av: emil

kan skillnaden på kränkning och förtal möjligtvis kretsa kring verklighetsförankringen?

annars har du nog rätt. ironi handlar väl just om att medvetenheten i det en gör.



i övrigt är det roligt att folk blir så upprörda så fort någonting sägs om kungafamiljen. kalla mig misstänksam, men kan det inte var tarras wahlberg som sitter och skriver falskundertecknade insändare på kvällarna? för inte kan väl vanligt folk bry sig?

2009-09-06 @ 20:10:16
URL: http://emilbloggar.blogg.se/
Postat av: camilldifa

äh skitsamma, ironisera du

2009-09-07 @ 17:24:56
Postat av: amanda.

vet inte om det är för tidigt, kanske, men jag vet att några jag känner är nästintill nazistiska på ett högst ironiskt plan. det är lurigt i början, men när jag känt de ett tag visade det sig vara riktigt roligt. dock människor som inte känner de alls tror ju att de är nazister helt seriöst. vilket också kan generera en hel del goda skratt. till en viss gräns. det är i alla fall roligare än att vara till exempel hårdrockare ironiskt. vet inte om min poäng framgick, men jag menade på (ungefär) att just eftersom nazism inte är så dutm utan något så OERHÖRT frukstansvärt dumt, blir det roligare.

2009-09-10 @ 16:48:32
Postat av: Anonym

(men det uppfattas ju antagligen bara som ironi internt, när man skaffat en jargong kring det hela)

2009-09-10 @ 17:07:27
Postat av: emil

men hur långt får en gå? att bära ironiska hakors är väl att gå för långt.



men ja, klart jag är med dig. det är ju inte så roligt om ingen förstår ironin.

när jag och martin här ovan umgicks förr (vi umgås inte längre, för han har typ flyttat till linköping - obs pik!) var vi hockeyspelare (läs misogyna) ironiskt. det är väldigt roligt, men aningen svårt eftersom det nästintill aldrig genomskådas. snarare blir en ganska populär. det ger ju förstås blandade känslor för en själv.



jag har ju i och för sig ångest över min ironi nu för tiden. det är ju också dumt.

2009-09-10 @ 20:08:57
Postat av: amanda.

tråkigt med ångesten. nej, bära hakkors är inte kul. är man inte seriös bryr jag mig väl inte, men det är inte kul bara. inte tråkigt heller. ingenting, bara. tycker ju jag då. men det där jag varit med om/dragits in i handlar mest om kommentarer osv. (samt att leka rolig på internet, vilket går IBLAND)

2009-09-13 @ 14:48:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0