Om Facebook.

Det här med Facebook är roligt.
Jag tror att året kan ha varit 2006, när media fullkomligt svämmade över med facebookpropaganda. Varenda nyhet handlade om facebook. Aftonbladet hade löp i stil med SÅ FÅR DU MÅNGA VÄNNER PÅ FACEBOOK och HÄR ÄR FACEBOOK'S SENASTE NYHETER. Och sånt där som de brukar ha.
Vanlig media hade också drabbats av facebookshysteri. Istället för att helt ägna sig åt ointressanta kvällstidningsnyheter, stoppade man in facebookpropaganda även i riktiga nyheter. När alliansen hade vunnit valet, avslutade man varje artikel i stil med: Facebookgruppen Heja Reinfeldt tror att det kommer bli en bra mandatsperiod. Ungefär. I varenda nyhet refererade man till facebookgrupper.
Det var någon gång då jag bestämde mig för att Våga Vägra Facebook.

Nu två och ett halvt år senare har facebookhysterin lagt sig. Kanske på en parkbänk. Men nu som först har det kommit till min stad, nu har alla här skaffat facebook. Det är tycker jag är roligt. Och eftersom att jag inte längre stör mig på facebook - då det inte skrivs om det varje dag - så tänkte jag bli medlem. För att känna gemenskapen liksom.

Men än har jag inte kommit så långt. Istället blev jag medlem på myspace, för jag tycker det är lite häftigare.

Så nu har jag sagt det. Nu ska jag dricka lite mer glögg.
Tack och godnatt, far åt helvete och puss.

Om Versalisering.

Jag tror att ordet Versal ligger högst upp bland sökta termer på bloggportalen.se. Då jag inte har tittat, kan jag givetvis inte veta, men jag kan göra ett antagande. Och det var precis det jag gjorde.

Det är hur som helst knepigt med versaler. Alla vet att de ska inleda meningar, men det finns knepiga saker ändå. Partibeteckningar är en sådan sak - en knepig sak.

Förkortningar på etablerade partier, vilket ungefär är lika med riksdagspartier, skall enbart skrivas med gemener. Alltså skriver man mp och kd. Däremot skall övriga partiförkortningar skrivas med versal begynnelsebokstav, så det blir Fi och Nd för de mer okända partierna.

När man istället skriver under motioner och liknande med partibeteckning skall samtliga partier skrivas med gemener: (s), (mp), (fi) osv.

Och när vi sedan kommer till ungdomsförbund skrivs de vanligtvis med versaler; MUF, SSU, KDU osv.


Lite knepigt är det minsann.


Från möss hörs det aldrig någonting.

Fan, gott folk (ja, man låter häftig om man svär), det gick halvbra med mina jultraditioner. Sunes jul visade sig vara mycket tråkigare än vad jag mindes det, så jag gav upp efter första avsnittet. Och det var mycket svårt att hålla sig vaken hela natten till julafton. Jag somnade, och har nu bara sett en timme av Fanny och Alexander. Det är väl tre kvar, som jag har tänkt att ta igen någon vacker dag.
Nu sitter jag istället här och strängar om min gitarr. Den har varit ospelad det senaste halvåret, mest för att jag inte har orkat köpa nya strängar. Ni vet hur det är, men det är mycket roligare att gnola på Edwall utan gitarr: "Kvitt kvitt säger alla fåglar små, när dom hoppar på sina grenar. Och grisen han grymtar och går på, för att uttrycka vad han menar."
Dessutom är ju jag så politisk korrekt att jag ser gitarren som en symbol för patriarkatets förtryck.
Annars var julafton ganska fin, trots att jag missade ovan nämnda traditioner och dessutom Kalle Anka, men jag har konstaterat att det kan kvitta. Det är ju nämligen jättetråkigt, så jag tittade istället på Kan du vissla Johanna, och kände igen mig i hur förbaskat svårt det är att vissla.

Men jag tänker inte skriva mer om min julafton, dels för att det känns så uppenbart, men mest för att det är svårt att skriva och stränga om gitarrer samtidigt. Man får prioritera.
Över och ut, som man säger.

Mera kött!

Jag är ju, som ni säkerligen förstår, emot monarkin. Det är alla människor som tror på jämlikhet och människors lika värde. För er andra finns det ett, säger ett, vettigt argument att använda.
Det enda argumentet för att bevara monarkin är det här underbara klippet:
Det kan å andra sidan vara tillräckligt. Vad vet jag.

Om jultraditioner.

Jag tror att julen blir fin bara man tittar på alla avsnitt av Sunes jul innan julafton.
Jag tänkte börja nu.

Annars har jag också en tradition att titta på Fanny och Alexander natten till julafton. Man kan börja vid tre eller något, sen håller den ju på i fyra timmer eller så.
Traditionen är bara ett år gammal, men även traditioner skall hava sin början.
Som man säger.

God natt.


Om upphovsrätt.

Det är roligt att man lär sig någonting nytt varje dag. Som man säger.
Idag har jag till exempel lärt mig att det faktiskt finns något som heter Copyleft. Jag har alltid trott att det var ett skämt, men icke. Copyleft innebär att den som äger upphovsrätt på ett verk, medger att alla brukare av detta verk får distribuera det vidare, under förutsättning att samma princip gäller när verket sprids.
Symbolen för Copyleft ser ut precis som den för Copyright, med den lilla skillnaden att c:et är vänt åt vänster.

Hur vet jag då detta? Jo, givetvis via wikipedia - källan till kunskap!

kl 3 på natten.

Jag borde skriva en svenska c-rapport och ett kåseri. Istället gör jag precis det jag brukar göra när jag har skolarbeten som jag inte riktigt lockar fullt ut - Jag dricker glögg och lyssnar på musik.

Och så gör jag en Jonas Brandholm och spiller ut halva koppen. Satan. Nu tänker jag gå och lägga mig.
Godnatt.


Straight to Hell.

Satan i gatan vad den här dagen har gått fort. Klockan är snart åtta, och jag inbillar mig att jag sitter och dricker eftermiddagskaffe. Så fel man kan ha.

Det går halvbra för mig att blogga.


Om nobelpris.

Idag är det nobelbankett.
Det finns ju, som ni säkerligen förstår, många anledningar till att man inte bryr sig om nobelpriset. En anledning är att bara 35 av dem 535 nobelpris som delats ut genom åren, gått till kvinnor. En annan är att Astrid Lindgren aldrig fick något pris i litteratur. Att priset i litteratur aldrig går till någon vanliga människor känner till är ju givetvis också en anledning.
Men den främsta anledningen är nog att fredspriset existerar över huvud taget. Man kan inte dela ut ett fredspris till minne av någon som uppfann dynamiten. Och som dessutom satt som ägare hos Bofors AB.

Om frågor och svar.

Det förundrar mig att så få människor kan svaret på den klassiska frågan "Vad kom först; hönan eller ägget?" Att ingen vet fullt ut kan man förstå, eftersom att vi aldrig säkert kan veta något över huvud taget. Men att folk inte ens kan kosta på sig en gissning, eller ett logiskt antagande är konstigt.
Det logiska antagandet är ju nämligen att ägget kom först.
Om man utgår från evolutionen vill säga, det kan man givetvis vända sig emot. Men Om man utgår från evolutionen, vilket jag tror att många gör, så kom ägget först. Hönan kom långt senare då den antagligen är resultatet av en mutation hos bakterier. Eller något sånt där - jag är ju ingen naturvetare direkt.
Hur som helst bör man kunna svara på frågan ovan om man tror sig veta vad som kom först av bakterier och människor. Det är ju nämligen samma resonemang.

Så nu vet ni det i alla fall.
En något mer klurig fråga är snarare: Vad kom först; hönan eller Windows Xp?

Man får lov att vänja sig.

Det börjar bli lite tjatigt det här, men jag tänker återigen skriva att jag dricker glögg och lyssnar på bob dylan. För tro mig, det är den enda jag gör på dagarna, kvällarna och nätterna. På morgonen gör jag annat.


skippar frukost, klär mig

klär mig kanske i rosarutiga koftor
kommer sent

ursäktar

Om att putsa vapen.

Om ni tittar er noga omkring, kommer ni möjligtvis att upptäcka en förändring här. Ett tillägg. En liten, liten mening bara; som en gerillarörelse mot cynismen.

Minns jag rätt är meningen hämtad från något av marcus birros verk. Egentligen är ursprunget irrelevant, huvudsaken är som alltid innehållet. Meningens innebörd. Det kanske är en aning pretentiöst, men jag tänker att det är viktigt att vara just en motståndsrörelse mot cynismen. Att våga stå upp för solidariteten. Även om man inte alltid handlar rätt, för det gör man inte, så måste man våga erkänna det rätta. Man måste tro på solidariska principer.


Det fina med denna motståndsrörelse är att alla kan göra sitt. Att alla kan bidra med sina goda handlingar, sina avståndstaganden mot cynism. Jag är ju verkligen inte den som bör leda gruppen, som bör gå i täten. Snarare bör jag gå i baktruppen, kanske bära packningen åt de verkliga krigarna. Putsa deras vapen. Och det är väl det jag försöker göra på min blogg. Jag försöker posta dylans låt master of war, mest för att folk ska inse. Försöker sprida ordet om hur omänskligt det är att rösta på sverigedemokraterna, om hur fel det gått när man försöker genomföra en lag som särskiljer sverigefödda från utlandsfödda.

Jag försöker. Inte alltid, ibland skriver jag om hur tråkig musik miss li producerar också, men emellanåt försöker jag vara en gerillarörelse mot cynismen. Och anledningen till att dessa vackra ord nu får pryda min blogg är helt enkelt att jag vill få ut orden. Till er. För det är just vad den här rörelsen går ut på; Att sprida det goda ordet.

Det kan nämligen alla människor göra. Även sverigedemokrater, homofober och skattefuskare.


Och som bob hansson skriver; jag tänker att om man tror på det här, så tror man på en hel del.

It's all over now.

Den 27:e mars kommer tydligen bob dylan till Jönköping. Arenaspelning till trots, känner jag att ett besök är nära. Det är ju faktiskt bob dylan vi pratar om.
Lyssna på en världens bästa låtar. Och ta en kopp glögg också. Så ni blir varma både på tungan och inombords.

Jag ska bo någonstans i Warszawa.

Klockan är 21:03, jag dricker glögg och tänker att klockan bara är 16:36.
Det känns bäst så.

Julklappstips nr 1.


RSS 2.0