Om Ossler, Platon och Che Guevara.

Jag är inte fullt säker på vad normala människor gör på dagarna under ett höstlov som detta. Själv går jag mest omkring här hemma, kokar lite kaffe och läser. Har tagit mig igenom 300 sidor Che Guevara på bara ett par dagar. Personligt rekord antar jag, fast egentligen borde man ju läsa sådant som hör skolarbetet till.

Sitter och tänker att jag borde investera i Pelle Osslers nyutkomna album också. Ossler är, för er som inte vet, mannen som tituleras som Sveriges mest underskattade artist, och ligger bakom Sveriges bästa album genom tiderna - Krank.

I alla fall enligt mina sedvanliga bedömningar, som egentligen inte granskas särskilt hårt. Krank är den bästa plattan, så är det bara. Som Platon hävdar finns det en sanning, alltså den att Krank är Sveriges bästa album. Om det mot förmodan skulle finnas invändningar mot detta påstående handlar det mest om okunskap.

Precis på samma sätt handlar den ständigt aktuella äktenskapsdebatten enbart om okunskap. Kanske en gnutta idioti också, men sanningen är den att kön är socialt konstruerat och därför blir homofobin egentligen en icke-fråga, i och med att homosexualitet inte existerar.


Jag tror ju så gott om mina läsare att jag egentligen inte behöver ta upp det här. Därför tänker jag inte fortsätta på det spåret. Jag ska egentligen mest som avslutning skriva att Einstein yttrade följande ord:


"Det är sorgligt att leva i en tid då det är lättare att klyva en atomkärna än att spränga en fördom"


Tack för mig.


Dagens Myspace.

Det var ett tag sedan jag tipsade om Dagens Myspace, skulle jag tro. Jag vet ju inte ens om ni bryr er - å andra sidan vet jag inte om jag bryr mig om det i sin tur - men det finns ju otal duktiga musiker på den där sidan.

Adrian Modiggård får bli dagens tips. Eldkvarntrummisens son, för er som känner till den historien.

Han har en klyschig, stonesinspirerad hit vid namn Love makes me cry, som jag otal gånger kommit på mig själv att gå runt och gnola på. Så jag antar att den måste betraktas som bra, trots att den är klyschig, och egentligen ganska intetsägande. Det svänger hur som helst ordentligt i kurvorna, och det är ju ibland tillräckligt.


Låter 60-talsrock över spektaklet i alla fall, och det kan ju vara skönt. För trots att Stones numer är mer företag än band, kan man ju inte låta bli att dras med i Wild horses t.ex. Så ta er ett lyss på Adrian Modiggård, gott folk! Det blir nog radiohit snart, ska ni se..

www.myspace.com/adrianmodiggard


Alla barnen-skämt.

Alla barnen ville dela lika utom Karl, för han var nyliberal.

Om kött och facklitteratur - Litteraturfack.

Just det, jag söker ett ord för om man enbart äter kött. Finns det?

Vidare kan man ju diskutera om det verkligen finns några som enbart äter kött och sådär, det gör det väl kanske inte. Blir väl både torrt och enformigt i längden. Men jag tänker eftersom det finns ett ord för om man Inte äter kött, så borde det väl rimligtvis också finnas ett motsatsord? Eller är det inte så med alla ord? Att finns det så finns det också en motsats?
Så är det väl givetvis inte, men man kan ju låtsats.

Jag har förresten gått och skaffat mig en rolig humor på senaste som handlar just om motsatser. Det är ju inte så himla roligt, tycker ju folk, och jag kan till viss del förstå dem, men Jag tycker i alla fall att följande meningar är humor. Varför vet jag egentligen inte:

Motsatsen till sats, är det motsats?
Motsatsen till sol, är det motsols?

Och sådär, ni förstår principen. Motsatsen till bok, är det motbok? Det låter roligt i alla fall. Jag låg och tänkte ut några sådana någon natt, finns ganska många när man börjar tänka på det. Dvs om natten är lång.

Kul att det blev ett långt inlägg här nu förresten. Det var ju inte meningen, men jag kan tänka att jag skriver för Jonas skull. Inte för att han egentligen är värd det, men det spelar ju mindre roll.
Egentligen borde jag fortsätta skriva på min novell, men att skriva noveller är ju tråkigare än att. Hmm.. Ja, tråkigt är det i alla fall. Och onödigt, jag har sorgligt nog aldrig attraherats av noveller, inte romaner heller.
Länge leve facklitteraturen!


Om skoluppgifter och den monopoliserade median.

Jag hade tänkt nyttja det här med msn messenger, för att få tag i lite skoluppgifter. Det ska ju vara nyttigt att börja i alla fall två dagar innan inlämning, men icke. Det får bli någon annan dag för det verkar inte vara någon som är villig att skicka över något.


Det gör ju egentligen ingenting för nu kan jag ta tillfället i akt och blogga istället. Det är ju roligare både för er och för mig.


Jag läste på, en inte allt för objektiv blogg, att Tv4 nu kör någon form av Noll rasism-vecka. Jag kan inte gå i god för att det är sant, men det är i så fall tragikkomiskt att Sveriges största mediebolag - alltså de med mest medialt inflytande- begränsar sin nollrasism till en vecka. Resten av tiden putsar man skorna åt Bert Karlsson.

---

Jag hoppas ni känner till Berts rasistiska åsikter, och har det i åtanke nästa gång ni tittar på Melodifestivalen och Talang.

---

Och när vi ändå var inne på det här med medial makt, så hoppas jag att ni är medvetna om hur begränsat det offentliga rummet är i Sverige då all stor media har samma ägare - Bonnier AB.

Det går inte räkna upp allt de äger, men som huvudsakligt inom tidningsvärlden kan man exempelvis nämna DN, Expressen, GT, Kvällsposten, Sydsvenska Dagbladet osv. osv.

Om man går över till den televisionerade biten äger de där Tv4 och alla dess grannkanalar (Plus, Film, Fakta osv. osv.). Även Canal+'s alla film/sport-kanaler. Och varför inte nämna svensk Filmindustri, SF Bio och det där när man ändå är igång?

Sen är det ju även bokförlag, tidsskrifter, radiokanaler osv. men jag orkar som sagt inte rabbla upp allting. Ni förstår principen.


Nu kan man ju tycka vad man vill om det här. Jag bryr mig egentligen inte om vad ni tycker, men jag tycker i alla fall att man ska vara medveten om hur det ser ut.

Här finns en lista över Bonnier AB:s alla företag.  


Dagens visdomsord.

Härom dagen snappade jag upp ett visdomsord i skolan. Någon kille påstod att "Älgar är alldeles för stora för att få kallas djur".
Inte för att jag förstår vad han menar, men jag tror att jag håller med honom. Jag vill hålla med honom.


Nu har jag i alla fall nästan studerat klart för den här veckan. Som vanligt när det gäller mina skriftliga uppgifter blir det alltid två tredjedelar av minimumlängden. Det ska nog vara okej, man kan alltid hänvisa till att vi faktiskt lever i ett två tredjedelssamhälle.
Tack och hej.


Om riksdagsval och apelsindoft.

Igår var det partiledardebatt i Svt2. Det var väl någon form av halvtidssnack, nu när det är precis två år kvar till nästa val. För mig, och kanske även för er, blir det första gången man får lov att påverka riksdagsvalet.

Som det ser ut idag kommer det att finnas tre alternativ att lägga sin röst på år 2010.

Alternativ 1 stavas Vänsterpartiet, och där kan man lägga sin röst om man förespråkar rättvisa och charmigt hånfulla partiledare. Om man istället är invandrar- och kvinnofientlig kan man välja att rösta på Sverigedemokraterna.

Om varken socialism eller kvinnoförtryck tilltalar, finns det ytterligare ett alternativ, nämligen något av de övriga, idag etablerade riksdagspartierna.


Det känns bra att man har marginaliserat valfriheten till endast tre alternativ. Så man slipper stå och vela liksom.

För övrigt är det ju bra det här med fria/allmänna val. Det är ju trots allt bara vart fjärde år som valfriheten gäller alla. (Det gör den ju visserligen inte helt, invandrare utan svenskt medborgarskap och ungdomar, får ju inte vara med och påverka. Men det är de väl vana vid.) All annan sk. valfrihet är ju begränsad till en viss grupp av människor, men det vet ni säkert.


Undrar varför jag skriver det här. Det är nog ingen som vet, men det lär ju vara viktigare än apelsindoft i alla fall. Det är kanske vad jag tänker på den 13:e oktober 2008. Kan ju vara kul att veta när man tittar tillbaka om ett år.

Tack för äpplet.


Äpplet från Kina.

Jag sitter här och kommer på hur gott clementin luktar. Det är ju nästan en clementin som pryder min blogg. Inte riktigt för det är ju en apelsin, men nästan. Apelsiner luktar inte lika gott. Tur att inte bilder luktar så mycket.

Fin kultur.

Jag skrev en lång, innerlig och ärlig text här precis.
Sedan blev det något fel på min lilla dator.
Jag tänker att det måste vara Gud som inte tycker att man ska vara så öppen på internet.
Så jag tar till mig det och skriver istället, helt sonika, ordet finkultur.
Det känns finkulturellt.

Sommaren rasar.

Innerst inne vet man ju att man egentligen borde studera. Skriva svenska C-referat, läsa om socialpsykologiskt tänkande eller börja med projektarbete.

Det känns halvroligt bara.

Istället sitter jag här, dricker svart kaffe (inte brunt) och lyssnar på bob hund. Och skriver i demokratins sanna ord på wikipedia, tänker att något kan man alltid bidra med. För så är det. Jag vet nämligen många saker som inte du vet, kära läsare, och då är det alldeles förträffligt snällt av mig att skriva dessa saker på wikipedia. Så kan du liksom ta del av min kunskap, och jag av din, så kan vi växa tillsammans.
Jag har ju sagt det förr, men jag älskar verkligen wikipedia. Fuck teachers som säger att wikipedia inte är något att ha!
Om inte fleecetröjan inte är det bästa sedan hjulet, så är wikipedia det. Jag lovar.


Aja, jag ska ju inte skriva om det. Jag ska bara skriva att det har blivit förbannat kallt på bara några dagar, och att det fortfarande är 28 grader i Havanna. Bara en sån sak.


Om Albert Einstein.

Jag har säkerligen sagt det många gånger förr, men Albert Einstein må vara världshistoriens klokaste människa. Inte enbart för hans relativitetsteori eller fotoelektriska effekt, det finns många begåvade människor inom fysiken. Det finns däremot inga, vad jag vet, med samma genialt skarpa insikt i samhället och samtiden.

För att hedra denne man, och samtidigt sprida kloka ord och idéer, ska jag återigen börja citera gamle Albert med jämna mellanrum. Jag gjorde det under min bilddagbokstid, och det är nästan lite sorgligt att det kommit av sig. Det finns nämligen ingen begränsning i Alberts klokhet. Den är precis som universum oändlig. Eller för att beröra samma ämne med Einsteins egna ord:
"Det finns två saker i vår värld som är oändliga, universum och mänsklig dumhet.
Men jag är inte säker på det förstnämnda."


Om inte Albert Einstein är ett geni, så finns det ingen genialitet, det kan ni vara tämligen säkra på. Att han dessutom ser ut precis så som en snäll, bullbakande morfar bör göra, gör inte saken värre. Jag vågar påstå att Albert Einstein har gjort lika mycket för världen som Astrid Lindgren. Det är mer än vad både Jesus och Buddha har åstadkommit tillsammans.


How can I explain?

Inte allt för sällan känner man att Visions of Johanna måste vara världens bästa låt.
Undra om det finns någon empirisk vetenskap bakom det hela.

Om mänskliga rättigheter.

Idag, den andre oktober råkade jag ut för årets absolut sämsta inköp. Vilken nit det visade sig vara att betala sjutton svenska kronor för en kopp kaffe på Café Tranan.

För er Tranåsbor kan jag relatera till kaffet uppe på Handel; det var värre än så.

De där sjutton kronorna hade fan gjort mer nytta i Ludvigs badkar!

Don Quijote.

Bara en sån sak som att skriva in www.aftonhoran.se i adressfältet kan ju vara roligt att testa.
Du lär inte ha något vettigare för dig, du sysslolöse läsare!


RSS 2.0