Det kanske är sent men..

Nordpolens John Travolta - vilken jävla dänga!

Konstnären kan vi kalla för Amanda. Observera att det kan vara en Pseudonym.


Dagens fråga handlar om Jamaica.

Nyfiken som jag är (egentligen är jag nog inte det, men det är en bra inledning) måste jag givetvis kolla upp Millans påstående att kaffe är illegalt på Jamaica. Tråkigt nog hittar jag inget som stödjer det.
Så hur är det nu. Är det sant att man inte får dricka kaffe på Jamaica? Och är det sant att det är lagligt att röka marijuana där?
Jag anar att svaret på båda frågorna är nej. Eller?

Rubrik.

Idag drabbades jag av en sån där kaffeabstinens som Rudolf upplever i Sunes Sommar. Fick liksom för mig att alla runt omkring mig satt och njöt av en kopp kaffe, när det i själva verket mest var kvinnan bakom mig.
Det var dagens klargörande.
Dagens fråga lyder något i stil med varför Sunes Sommar alltid sänds på tv kring jul.


På tal om lök.

Gräslök..?

Det är en bra spaning det här - EGENTLIGEN.

Jag tycker att lök är väldigt roligt. Så pass roligt att de små liven (växt =liv, har jag hört) skulle kunna få ett eget inlägg här. Egentligen är det mest namnen på lökarna som är roligt. Varför orkar jag inte helt gå in på just idag. Men det ligger något skönt i att döpa lökar efter färger, och sen radikalt bryta mönstret när man kommer till charlottenlöken. Varför fick just den ett riktigt namn?
Med ett historierationellt antagande kan man möjligtvis härleda charlottenlökens upptäckt till 1948. Ni förstår själva varför, och jag måste erkänna att det är en ganska bra spaning det här. Återigen ett upplägg till en krönika. Eller möjligtvis till ett skämt. Att sedan formulera krönikan/skämtet är ju jobbigt. Det har jag tid att göra när jag flyttar sen.

Det är för övrigt lite roligt att använda bloggen som anteckningsblock. Vanligtvis agerar min telefon som den rollen, men varför inte göra lite undantag, när det ändå är så jobbigt att skriva seriöst.

Tack för mig. Nu ska jag posta ett brev.


Non je ne regrette rien - en av få meningar i mitt franska ordförråd.

Jag som har en blogg är så jävla inne.
Tänkte bara säga det.


Ett upplägg till en krönika - Krönikan i sig orkar jag inte skriva.

Om en, som jag, har någon familjemedlem arbetandes i förskolan, får en hem finfina facktidningar då och då. Lärarnas Tidning är min personliga favorit - snäppet bättre än Förskolan som kom i brevlådan idag.


Slut på introduktion.


Det fanns en annons i Förskolan, som redogjorde för att en kunde beställa Flexbert-prylar till sin förskoleverksamhet. Ni vet de där reflexerna med en konstig gubbe på. På min tid var det just en reflex, men nu har Flexbert tydligen utökat sitt sortiment till att omfatta även reflexvästar och cykelhjälmar. Det är ju fint. Men till de här reflexvästarna kunde en även köpa till en inbyggd Gps - så att lärarna/föräldrarna ska kunna hålla koll på var barnen är.


Låt mig säga som så, att om en behöver Gps för att hålla koll på barnen, så fattas det helt enkelt personal i förskolan. Precis som i övriga skolverksamheten.


Jag hatar teknik, fick jag lust att avsluta det här inlägget med. Fast det stämmer ju inte riktigt.


Om Statens Järnvägar

Jag läste härom dagen att SJs järnvägsmonopol är påväg att upphöra. Principiellt bör en ju vara emot det, ställa den retoriska frågan om vem som egentligen tjänar på konkurens; konsumenten eller arbetaren.
Vad det gäller SJ känner jag dock att det i alla fall inte kan bli sämre om en släpper inte lite konkurens.
Heja Reinfeldt!

Det här inlägget som började så seriöst..

Joakim Thåström är väl alla kloka människors egentliga favoritmusiker. En slänger ju sig gärna med hippa ungdomliga myspacetips som Jonathan Johansson, men när allt kommer omkring är det ju få som verkligen kan mäta sig med Thåström. Tråkigt nog.
Hur som helst är hen på gång med ett nytt album. Nya singeln, som premiärspelades i p3 härom dagen, finns nu digitalt. Alltså på Spotify, om man inte vill betala. Lyssna in er, vet jag!
Och sen kanske vi kan bestämma var vi ska se hen live. Linköping, Huskvarna eller Göteborg? Det sistnämnda är ju min blivande hemstad, förstår ni, så möjligtvis borde en checka in läget där.

Slut på information om Joakim Thåström.

Det här har blivit mer och mer av en musikblogg, har jag märkt. Det är ju fräscht. Precis som jag. Kanske ska jag, alá psl, börja med unika liveinspelningar för Emilbloggar. Jag har ju trots allt en digitalkamera att spela in med.
Förresten ska jag leta reda på den, jag tror nämligen att den innehåller massvis med roliga bilder som jag inte har sett. Från Italien.
Föresten igen. Om det inte blir Göteborg, Israel eller Island efter gymnasiet, så har jag tänkt att tvinga med mig Ester till Italien. Gå runt där, säga Prego och plocka apelsiner kan väl vara helt underbart. Undra om jag har någon speciell dragning åt apelsiner, har märkt att jag pratar ganska mycket om sådana. Det är att plocka apelsiner jag har tänkt att göra i Israel också nämligen. Men jag vet inte, mamma blev så ledsen när jag berättade om mina framtidsplaner. Hen är ju människa, och tycker att det låter mycket vettigare med genusvetenskap i Göteborg istället.

Slut på intetsägande blogginlägg.

Hurra för fredag, fest och öl - ikväll är det På spåret!

Emil Jonsson tipsar om läsvärda bloggar.

Om någon regelbundet brukar läsa här, har ni säkerligen uppmärksammat att jag till vänster har ett par länkar till läsvärda bloggar. Dessa små länkar är inte uppdaterade sedan korsfästelsen, så det är inte riktigt de bloggar som bör tipsas om, kan jag tänka mig. Jag läser nämligen bara agnes och filosofias.

Därutöver läser jag givetvis fler bloggar. Bloggar som kanske egentligen bör tipsas om, men jag har inte riktigt orkat. Det tar ju på krafterna att åka till eksjö och springa på bibliotekspop, det får ni förstå.

Om jag ändå ska samla mina krafter och tipsa om en läsvärd blogg, ska jag absolut tipsa om riktigkille.nu. Det är ett par år sedan som den var aktuell, men sällan har jag skrattat så mycket som jag gjorde när jag läste den. Idén är minst sagt genial. En riktig kille får andreasvisar att framstå som totalt inkreativ (klart att det är ett ord!).


Så om ni vill får ni gärna överge den här bloggen till förmån för en riktig kille. Eller så kan en läsa båda, det går också för sig. Förresten rekomenderar jag er att läsa båda, det blir ju trots allt lite roligare för mig.

Tack för kaffet (jag googlar på kaffebryggare för tillfället).


Säkert en bra fråga.

Elle, när ska det bli inne att vara som jag; feg, blek, sävlig och lat?

Dagens Myspace.

Nog var det länge sedan jag nyttjade min finfina kategori Dagens Myspace. En får vara smått naiv för att på riktigt tro på en daglig uppdatering. Jag har hört rykten om att det mest är ensamma människor med truckerkeps som dagligen tipsar om myspace-sidor.


Om jag ändå ska ägna söndagen den åttonde februari åt att tipsa om en myspace-sida, ska tipset minsann gå till Jonathan Johanssons profil. Herr/fru Johansson är ett nytt Hybristillskott som spelar ny fräsch musik, som Radio Match brukar säga.

Jag benägen att hålla med.

Namnet på debutalbumet - som egentligen kommer ut först i morgon - lyder En hand i himlen, vilket också är namnet på en bakelse.


Nej, nu ljög jag.

Det är namnet på en otroligt skön låt. Men det bryr väl inte ni er om, säg.


Anledningen till att jag skriver det här, är kanske för att informera er om att hela albumet ligger ute på myspace. Det är bara att ta för sig, som man säger.

Så lyssna in er, och det kanske blir bongo bar i jönköping på fredag?


www.myspace.com/jonathanojohansson 


Om bibliotekspop och könsneutral språkproblematik.

Alla ni som följer Elenettes utveckling (säkerligen tre av er som läser i alla fall) vet att det nu för tiden anordnas bibliotekspop på stadsbiblioteket i Stockholm. Och säkerligen ett par av er andra också.
Idag när jag besökte Tranås stadsbibliotek upptäckte jag att Tranås nu ska ta efter detta härliga initiativ. Tisdagen den tionde stod det på affischen, om jag minns rätt. Och det gör jag ju såklart.

Jag vet inte riktigt vem som står bakom projektet, jag hoppas på Tranås kommun. Annars är det Ester Emanuelsson med flera, och det kan ju duga det också. Säg.
Nog om det. Roligt med storstadsfenomen i alla fall.
Ikväll blir det På spåret förhoppningsvis. Sedvanligt. Jag kanske bör plocka fram kartan och plugga in lite, så man kan briljera i soffan.

Så. Nu fick jag ihop ett inlägg till. Man får kämpa lite nu för tiden, jag tror det är då man bör lägga ned. Jag kan ju inte ens hålla mig till könsneutrala pronomen längre. Helvete.

För övrigt åker The Salmonellas kickade medlem till London i natt, står det att läsa på hens [blir det så?] Windows Live Messenger.

So long, flaggstång. Som det står i Bert-böckerna.

Ett inlägg om allt och ingenting. Som man säger.

Kanske skulle en offra ett inlägg såhär på onsdagskvällen.
Som ni märker har jag på senaste ansträngt mig för att queeranpassa den här bloggen. Mina nya ledord blir något i stil med Som en gerillarörelse emot heteronormativiteten. Det är ett spännande projekt, det får en ge mig. Kanske ska jag försöka marknadsföra bloggen alá blondinbella, så jag får en inkomst lagom till gymnasieslutet. Det är ju trots allt ganska fräscht med genus idag. En kan ju till och med läsa genusvetenskapligt program på universitetet.

Om jag inte kommer iväg till Israel - vilket jag av kriget att döma, inte kommer att göra - ska jag kanske studera där. På det genusvetenskapliga programmet alltså. Sen kan jag starta upp ett litet elektroniskt månadsmagasin, och försörja mig på bidrag och reklamintäckter. Reklamintäckter från typ tidskriften Ful och Vecka.nu.
Det sistnämnda är för alla som inte vet en alldeles kalasfin hemsida. Milslånga vägar bättre än klocka.nu, som enligt rykten börjar gå mot sina sista säsonger som startsida hos famlijen Brandholms. Vecka.nu är något helt annat. Ny fräsch layout och precis den information som en behöver varje vecka. Skulle en emot förmodan vilja veta mer saker, finns ju alltid wikipedia till hjälp.

Nu har jag fått ihop ett inlägg till. Kanske inte ett inlägg som skulle dra in några reklamintäckter, men ändock ett inlägg. Och pengar, gott folk, det är ju som alla vet, gjort av skrot och korn.

Ps. Jag har fortfarande inte investerat i Ossler Ett brus. Det finns så mycket skivor man borde köpa.

RSS 2.0