En läkarvits.

För att lätta upp stämningen här efter allt krig och elände, kanske jag kan bjuda på en läkarvits. En måste våga vitsa, det har de sagt på radio.
Jag tror att vitsens skapare heter Oldsberg, fast det är mest vad jag tror. Jag kommer inte ihåg riktigt.
Om inte, är hen ju duktig på mycket annat. Så:

Nu ska jag visa var stetoskopet skall stå.

Det var kul. Det får en ge hen.

Don't sing me the blues.

Så sant som det är sagt; vad ska man blogga om egentligen?
Jag kanske kan passa på att fråga er, mina kära läsare, om någon vill hänga med mig till Israel i augusti. Tre månaders jobb på en kibbutz.
Martin och Johannes kommer ju inte att hänga med i alla fall, så jag kan likväl fråga här.
På riktigt, vem vill?

Men snart vänder det..

Allt kan ju kvitta egentligen.

Känns som Emmabodafestivalen 2009.

Om man vill spela på Emmabodafestivalen i sommar, kan man självklart skicka in en demo. Men citat "snälla skicka ingen musik om den inte är på vinyl vi garanterar endast lyssning av vinyler !!"
Det är roligt. Det får man ge dem.


Om att det inte var bättre förr.

Jaa ni, gott folk. Kanske skulle man skriva något roligt såhär vecka 4 och söndag kväll, som det faktiskt är.
På tal om arbetslöshet, medeltid och allt jag har skrivit om, kan jag skriva att följande text finns att läsa på wikipedia:

"En änglamakerska var en kvinna som mot ersättning tog hand om fosterbarn och genom vanvård gjorde dem till "änglar", vilket innebar att hon skötte om dem så illa att de dog. Det kunde exempelvis göras genom misshandel eller svält."

Vilket jävla jobb.

Om Obama.

Jag kanske skriver längre om 2000-talets Luther King någon annan dag. Nu är jag alldeles för trött.
Ändå tänkte jag skriva att det är så jävla bra (ibland får en svära, det får en) att han idag skrev på en order om att stänga Guantanamobasen. Det kan nämligen vara 2000-talets största rättsskandal. Om man bortser från sharialagarnas Iran då, som på något sätt spelar i en egen division vad det gäller mänskliga rättigheter.
Härom dagen läste jag att två män hade stenats till döds pga äktensskapsbrott. Alltså att man umgås med en gift kvinna.

LEVER VI PÅ JÄVLA MEDELTIDEN ELLER?

Om att vara lättroad.

Jag upptäckte precis att någon hade kommenterat Henry-inlägget med texten "Henrys morsa dricker", och sedan signerat med Martin.
Det var kul. Det får en ge hen.

Ytterligare om Gaza.

Givetvis är jag glad över vapenvilan i Gaza, om än den inte kommer att bli långvarig. För en långvarig fred krävs att både den judiska och den muslimska civilbefolkningen accepterar varandras rätt till existens. Det som problematiserar den här konflikten är det hat som finns mellan israeler och palestinier. När man diskuterar konflikten måste man vara medveten om att Hamas är folkvalda och dessutom att nio av tio israeler stödjer Israels offensiv.

Till och med jag - som är relativt okunnig och oerfaren i konflikten - har sett palestinier som inte ens kan titta israeler i ögonen. Jag har sett bilder på hur palestinier fullkomligt lynchar israeler med enda motivering att människan i fråga är israel.

Det finns därför ingen anledning att tro att konflikten löses enbart genom en israelisk tillbakadragning. Det behövs mer ansträngningar än så.


Jag måste även påpeka att jag blir en aning konfunderad när jag hör relativt många svenskar som anser att Israel gör rätt i sin offensiv. Jag kan ha viss förståelse för att israelerna själva känner så i och med att det de facto regnat drygt 6000 hamasraketer över Israel sedan 2005.

När man sitter skyddad i trygga Sverige bör man dock kunna ställa sig frågan varför raketerna regnar där de gör. Man måste kunna läsa på sin historia, och försöka förstå orsakerna till att Hamas över huvud taget existerar. En terroriströrelse - ja, jag tar mig friheten att kalla dem så - uppstår inte ur ett vakuum.


Återigen är det bästa vi kan göra att skicka ett sms med texten UNICEF till 72900.
50 kronor har vi alla råd med.

---
Dn, Svt, Unicef


Återigen om massakern i Gaza.

Jag vet att jag har skrivit oförskämt lite om Gaza. Jag har däremot haft fullt upp med att diskutera frågan via olika forum, bloggar och mail.

Anledningen till att det skrivits så lite här är helt enkelt att frågan är alldeles för komplex för en svensk artonåring. Jag sitter inte inne på någon fredsplan. Inte ens en antydan till idé om hur man skapar fred mellan Israel och Palestina. Vad jag däremot är övertygad om är att man inte skapar fred genom att, som Israel, släppa fosforbomber på Fn-skolor. Genom att döda 410 oskyldiga barn.

Mycket mer vet jag inte.

Men vad vi artonåriga svenskar kan göra åt situationen är att ställa oss på de civilas sida. Vi kan stötta unicef, rädda barnen osv. Samtidigt kan vi ta upp situationen, skapa debatt.


Som det ser ut nu blir det en veckas vapenvila. Då får vi passa på hjälpa de 1,5 miljoner människor som sitter instänga i Gazaremsan.
Vi låter Unicef tala:
"I Gaza råder en humanitär katastrof. Barn och kvinnor drabbas hårdast. Närmare vart tredje dödsoffer är ett barn. Hem, sjukhus, skolor har förstörts i bombanfallen. Det råder brist på rent vatten, mat, mediciner och andra livsviktiga förnödenheter. UNICEF finns på plats och kämpar för att få in förnödenheter. Vi är förberedda för en massiv hjälpinsats när det blir möjligt."


Om att uppdatera sig. Eller bara om att vara jobbig.

Jag har ju skrivit att min lilla introduktionsmening här på bloggen; som en gerillarörelse emot cynismen kanske inte passar in till hundra procent. Jag bloggar ju inte emot cynsimen varje dag. Jag bloggar inte varje dag över huvud taget. Därför tycker jag att min nya introduktionsmening stämmer bättre.
Och jag småler lite åt den här också.


Dagens fråga.

Vad ska vi göra med Henry?

Om www.stalker.se

Jag blev medlem på facebook för ett tag sedan. Utan tvekan är det en skum sida. Direkt när jag loggade in blev jag vän med Sara Robertsson. Utan att ens ha fyllt i kontaktuppgifter, utan att ha hunnit göra någonting alls.
Nyligen fick jag mail om att jag minsann fanns på bild på facebook. När jag loggar in, upptäcker jag att jag nu kan se precis allting som ovannämnda Sara Robertsson sysslar med. Det är skumt.

Sara Robertsson har precis kommenterat sitt eget foto "Det gör vi denna sommaren, typ skara sommarland;)"
Sara Robertsson och Helene Edvardsson är nu vänner.
Sara Robertsson har blivit en fan av Chad Michael Murray.
Osv. osv.

Facebook har inte riktigt samma integritet som Nordpolen.

Dessutom.

Jag ska dessutom skriva att Annikas Säkert! är precis så där vackert som man önskar att all musik var.
Det är den lugna och ärliga norrländskan som gör det, tror jag.

Någon gång måste du bli själv.

Eftersom att jag inte riktigt orkar studera, ska jag istället vara snäll och skriva ett blogginlägg. Det ska inte handla om någonting vettigt, men det är säkerligen någon som blir glad i alla fall.
Jag ska skriva att jag är hungrig, att jag dricker kaffe för att stilla hungern och att det fungerar halvbra. Dessutom ska jag skriva att jag lyssnar på Annika Norlin.
Förresten tänkte jag tipsa om någon myspace för ett tag sedan. Jag kommer inte ihåg vad bandet heter nu, men de hade i alla fall en låt som gick ungefär "Oh, du är så fin. Ungefär som Annika Norlin".
Typ så i alla fall. Och det tyckte jag var roligt. Hur bandet lät i övrigt behöver vi inte tala om. Ibland räcker det ju trots allt med att bara vara rolig.
Tack för kaffet.


Johannes, såg jag honom på Emmaboda?

Jag ska lyssna in mig på Nordpolen, jag har inte riktigt gjort det än. Men efter den här intervjun känns det som ett måste.

Idag är det fredag - imorgon lördag.

Rum 212.

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag småler varenda gång jag läser meningen som en gerillarörelse emot cynismen. Det är så härligt stora ord för en privatblogg att det nästintill är parodistk. I synnerhet då jag långt ifrån alltid ägnar inläggen åt att bekämpa cynism. Antagligen är det mer undantag än regel.

Ändå tycker jag att orden har sin plats. Jag tror att det är viktigt att i alla fall markera var man står. För kanske kan enbart en sådan liten sak få någon att förstå gränsen mellan sarkasm och förnedring. Mellan underhållning och pennalism.

Jag tror att ord kan påverka.

Men möjligtvis bör de vackra orden bytas ut till någonting mer passande just för min blogg. Problemet är att min blogg inte har något tema, att jag inte ser bloggen som någonting annat än ett tidsfördriv. Det är synd, kan tyckas, för ibland känner jag att man bör ta vara på det offentliga rummet. Jag har ju läsare här, trots att jag inte försöker göra någonting för att locka hit dem. Och då är det ju väldigt dumt att låta bli att försöka påverka dem.

Kanske ska man göra en sådan enkel men ändå viktig sak som tidskriften ful gör; att plocka bort kön. Plocka bort den manliga normen. Ersätta hon och han med hen. Man med en.


hen sa si, och hen sa så

en tycker det blir bättre då

Men ett tag framöver får bloggen fortsätta vara spretig. Den får fortsätta bestå av vardagsfunderingar. Det är ju trots allt både charmigt, skönt och läsvärt.
Sen när skolan är slut, kanske jag börjar lobba queerfeminism. Vem vet.


Dagens fråga.

Jag har alltid undrat vad som egentligen är skillnaden mellan varmkorv och grillkorv. Förutom att man kokar varmkorv, och steker alt. grillar grillkorv alltså.
Idag har jag i alla fall kunnat slå fast att det blir väldigt äckligt om man kokar grillkorv. Pappa testade. Och ni vet ju vilka genetiska könsroller vi har. Givetvis är det ju så att en x-kromosom innehåller gener lämpade för barnpassning och matlagning. Givetvis var det därför maten blev så äcklig. Givetvis.
Frågan kvarstår ju ändock; vad ääär egentligen skillnaden mellan varmkorv och grillkorv?
Man kan vinna ett läppglans.

Dagens visdomsord.

"hela världen är så underbar, om man är korkad tom och glad"
   - Markus Krunegård

Om massakern i Gaza.

Den senaste veckan har 59 palestinska barn dödats i Gaza. Det är 59 st för mycket, det är inget att diskutera. Det spelar ingen roll hur komplex konflikten i Israel är. Det är fortfarande totalt oacceptabelt att bomba civila.

Läs här, här och här. Plocka sedan fram telefonen och skicka ett sms med texten UNICEF till 72900. Alla som läser här har nämligen råd att skänka 50 kr. Det har ni.

Rapport.

Tranås: -14 °C
Havanna: 26 °C

Julklappstips nr 2.

Jag upptäckte precis att jag den första december postade ett inlägg med titeln "Julklappstips nr 1". Om jag varit lite mer uppmärksam på datumet då, kunde jag kört en julkalender här. Ett julklappstips varje dag mellan första och tjugofjärde december.
Så långt tänkte jag naturligtvis inte, men jag ska berätta att Om (världens bästa ord?) jag gjort det, skulle det här varit med som julklappstips. Det är en cd-box med Alla Allans visor.
Det är nämligen mitt bästa inköp under år 2008. Utan tvekan är det värt fyra ovikta hundralappar. Det lovar jag er.

RSS 2.0