Åh hej vad roligt.

Om det inte vore så fult att skratta i text, skulle jag låta hela det här inlägget göra det. Skratta alltså.
För hur ironiskt är det inte att RFSLU's ordförande heter Fredrik König?

Twitter.

Dagens bästa upptäckt: Ring P1 twittrar! Hur gött är inte det?

Obs: Tryck här, för det är en länk.

Vad är det med mig? varför skriver jag bara om våld?

Filar på skämt om hur en gör sportnyheter mer spännande och actionladdade: "Misstänkt seger i Premier League" / "Medhjälp till poäng" / "Vållande till annans vinst" osv. osv.

Som ni märker har jag en hel del kvar att fila på. Kanske behöver jag plocka fram raspen. Hur som helst så får det vänta ett tag. Först ska jag skriva att det på wikipedia finns en sida vid namn Stadsmord. Ungefär som Stadsfestival, tänker jag.

Om sommaren.

Det trista med sommaren är att en inte får ogilla den. Därför har jag idag klätt mig i halsduk, så det ska kännas lite som höst. Det är bra, för då får en ogilla sitt liv utan att någon är där och klagar.

Sen har jag ju förstås kortbyxor också, men det brukar jag ju ha året runt. Förstås.

Being human.

Letar efter något intressant på Svt Play och hittar en serie vid namn Being human.
Programinformation: "Mitchell och George ser ut som vilka unga killar som helst. Men de lever hemliga dubbelliv. Mitchell är vampyr och George är varulv".
GÖTT!

Om vapenexport.

I det här inlägget tänker jag utgå från att ni i alla fall vet någonting om Colombia. Annars får ni väl researcha via Säkerhetspolitik.se.
För det har ju nu uppmärksammats att FARC-gerillan innehar svenska vapen från Bofors. Då kan en tänka sig att Tomas Samuelsson med flera på Saab Bofors Dynamics borde ha något slags ansvar för vad som har skett i gerillans namn. Säljer en vapen till någon som en vet ska använda det till att mörda med - vilket såklart samtliga köpare ska - så borde det rimligtvis betraktas som medelhjälp till mord.
Nu vore det förstås ett väl hårt och orättvist straff för Samuelsson eftersom han faktiskt inte har sålt vapen direkt till FARC. Istället valde Bofors att sälja till Venezuela. Att däremot först kolla upp Venezuelas politik (kanske bara genom att googla Venezuela+FARC) var tydligen för mycket begärt.
Det hela kan jämföras med att vi skulle sälja vapen till exempelvis USA utan att först undersöka undersöka CIA's förhörsmetoder. VILKET VI GÖR!

Slutsats av det här? Säljer en vapen är en alltid medskyldig till de brott som begås med vapnen. I synnerhet om en säljer vapen till länder som en vet har undermåliga mänskliga rättigheter.
Idioti är ledordet.

Slut på aktion.

Det är svårt att mäta kramar mot pengar, men jag vågar ändå utse Julia som vinnare i gårdagens aktion. Anledning: jag antar att Orre är biologisk man, och det vet väl alla att två killar inte kan kramas. Haha, hur skulle det se ut?
Så Grattis Julia! Måste kännas fint att kunna briljera vid nästa års skolavslutning. Tråkigt nog kommer ju inga killar att skratta åt ditt skämt, men det får du väl ta.

19:50 kan lämnas i brevlådan (alternativt glömmas bort).

Det måste vara svininfluensan.

Börjar misstänka att jag omedvetet tar droger. Minnet blir bara sämre och sämre.
Igår hade jag glömt bort hur en kör bil. Kändes som att övningsköra. Måste behärska mig.

Nu: ta reda på var jag bor.

Skämt till salu.

Skämt och tidpunkt går ju lite hand i hand. Det är synd. Under min studentvecka borde jag nämligen ha dragit ett skämt kring det klasslösa samhället. Nu känns det ganska inaktuellt.
Trist att kasta bort ett så fint skämt, tänker jag och aktionerar därför ut det till valfri 91:a! Får jag ett bud, månne?

Rädda inte Hultsfred - Rädda Silence Records!

Det har hunnit hända en hel del under mitt blogguppehåll, inte minst på musikfronten. Exempelvis har Silence's bibliotek hamnat på Spotify och så har Hultsfredsfestivalen sagt upp sina anställda. Båda sakerna är förstås oerhört positiva.
En kille, som vi under pseudonym här kan kalla för Tim Magnusson, har startat en fin facebookgrupp vid namn Rädda inte Hultsfred! Gå med om du ogillar att grabbgäng från typ Nybro åker till Hultsfred och gruppvåldtar lite en gång om året. Att våldta är nämligen inte ens okej att göra ironiskt.

Gruppen Rädda inte Hultsfred! har för närvarande 152 medlemmar, vilket måste ses lyckat efter bara en dryg veckas existens. Målet torde vara att få fler medlemmar än den närliggande gruppen Rädda Hultsfred! - i nuläget 1054 medlemmar. Ett fullt realistiskt mål, om ni frågar mig: det måste finnas ett otal människor som ogillar rån och skrikiga, homofoba ungdomar. Det måste finnas människor som tycker att det är ett lite konstigt koncept att låta Lars Winnerbäck spela fyra dagar i rad. Det måste det.

Något annat är emot naturen.

Om GES.

Glenmark, Eriksson och Strömstedt känner ni alla till. Enligt wikipedia ingår de i en så kallad supertrio (observera att nästa gång jag varit på biblioteket kommer de att ingå i en "supertrio").
Hur som helst. Tur att de fick GES när de slumpmässigt slog ihop sina namn ändå. SEG hade varit misslyckat, om än mer adekvat.

Det var det. Hade väl kunnat spinna vidare på det här inlägget om jag hade orkat. Det gör jag inte. Förstås. Istället blir det ytterligare en bloggpaus då jag beger mig till stoooorstan imorgon. När jag kommer hem ska jag utveckla mina tankar kring Glenmark, Eriksson och Strömstedt. Det finns ju bara för mycket att skriva om dem. Exempelvis att Orups andra skiva kanske kunde ha fått ett bättre namn än Orup 2. Eller?

Uppdatering kring Tranås.

För Johannes skull ska jag skriva lite uppdateringar kring Tranås. Jag kanske till och med ska utnämna kreatören av detta påhitt till Årets Tranåsbo. Synd att jag inte vet vem som ligger bakom.
Hur som helst till sak: När en kör in i Tranås finns det, som i alla andra städer, vägskyltar som visar texten Centrum plus en pil. Där har någon finurlig människa varit framme med eltejp och fixat fram ett par ironiska hartassar.
Nu står det "Centrum".

Huuuuur roligt som helst.

Om Harry P.

Med risk för att bli hatad, men på riktigt; vad är grejen med Harry Potter? Det är ju en jävla barnfilm!
Jag kan erkänna att påhittade trolllkarlar och bilar som kan flyga var ganska spännande i Bamse och den flygande mattan.

Vilket år? 1997.

Statusuppdatering, cool.

Skulle vilja skriva av en lång insändare till lokaltidningen (för att den var otroligt rolig), men orkar inte. Istället: baka kaka till en god vän. Sånt görs för sällan.

Eller förresten: SÅNT GÖRS FÖR SÄLLAN!

Kan det vara svininfluensan som spökar, månne?

Jag har så jävla dåligt minne. Så dåligt att jag till och med har full rätt att både svära och dessutom göra svordomen fetstil. Av den anledningen har jag allt jag behöver (läs "behöver") i min sms-utkorg. Det är bra.

Något som är mindre bra är att jag numer måste skriva upp precis allting där. Allting. Annars glömmer jag bort det. Idag till exempel har jag glömt bort en så basal grej som att dricka kaffe. Sen går jag och förundrar mig själv varför jag har huvudvärk. Kan ju inte vara ett rationellt beteende. Måste behärska mig.

Sverige/Litauen - det är typ samma.

Om det förresten fanns någon som trodde att lagstiftad diskriminering mot homosexuella bara förekom i Litauen, ska jag berätta följande: Om du vill hjälpa utsatta människor och ge blod i Sverige, finns det först vissa kriterier som du måste uppnå. Det finns regler utformade för vem som får ge blod och inte.
Så här står det i dessa regler:


SVERIGE - 2009

Slutsats, någon?

Förresten - Se Metallica och The Hives på lördag!

Sonisphere-biljetter säljes! 200 kr/ st.
DET ÄR FÖR BILLIGT.

hör av er.

Positiv morallag.

Okej. Det är mest nackdelar med en lag som förbjuder homosex och festival, det kan jag erkänna. Men om jag nu ska hitta något positivt med stockkonservativa morallagar, kan det vara att jag får tillfälle att använda uttrycket "lever vi på jävla medeltiden, eller?" på min blogg.
Det är ju bra.

Förresten tycker jag att Litauens president ser lite smågay ut.

Vad är det för fel Litauen? En kan inte rösta igenom en lag som förbjuder "uppmuntrande av vissa sexuella läggningar och dålig hygien". Inte nu - 2009.
LEVER VI PÅ JÄVLA MEDELTIDEN ELLER?


Litauisk president med helt normal sexuell läggning.

Sanningen om Peter Jihdes frisyr.

Missförstå mig nu rätt: jag har inget emot Peter Jihdes frisyr. Jag brukar ju själv se ut som Jihde när jag är nyklippt (vilket i och för sig inte är så himla ofta).
Peter Jihde-frisyr är mest är roligt fenomen. Det är nämligen så alla jobbiga heterokillar som spelar fotboll bara för att få uppmärksamhet, ser ut. Intet fel i det förstås. Jag skulle också spela fotboll om jag fick uppmärksamhet av det.

Nu bloggar jag ju istället, det får en också uppmärksamhet av. Och sen kan jag se ut precis som jag vill eftersom jag inte använder mig av web cam. Så jävla praktiskt!

Nu: Fortsätta skriva på en text som skulle passa i typ Allers.

Festival.

När jag var på festival härom veckan hörde jag bara Wonderwall en gång. Det måste väl ändå vara något slags rekord? Och hör och häpna: detta trots att jag såg minst tio tuffa killar med gitarr och peter jihde-frisyr.

Jag börjar tro på mänskligheten igen.

Ursäkta.

Så himla många besökare som ramlar in, och jag roar mig med att skriva a4:or om Åsa-Nisse. Det kan ju inte vara okej.

Allt för mycket text om Åsa-Nisse.

Säga vad en vill om Åsa-Nisse (exempelvis att det är väldigt billig halka på bananskals-humor), men en sak vill jag ändå ge henom: hen är så jävla queer.
Tilläggas ska kanske att jag inte känner till Åse-Nisse i person, och kanske även att handlingen i sig är väldigt antiqueer och kvinnoförnedrande. Men det är ju alla filmer så jag ser mellan fingrarna där.
Istället tänker jag på namnet. Åsa-Nisse. Det måste väl vara det optimala om en vill att män och kvinnor ska enas under samma kategori.

Det var ungefär vad som stod i min sms-utkorg.

När jag ändå wikikollar Åsa Nisse märker jag förresten att en nyinspelning är på gång, och väntas sändas runt julen 2009. Med Kjell Bergqvist och Robert Gustafsson. Se där!
Ganska roligt är att följande meningar står att läsa: "Handlingen är ännu okänd mer än att filmen ska utspela sig i modern tid" samt "Filmen är en nyinspelning från filmen med samma namn från 1949".
Om nu filmen är en nyinspelning av en tidigare film, kan väl handlingen inte vara så himla okänd?

Nu har jag skrivit massa tecken om Åsa-Nisse, trots att jag knappt vet vad/vem det är. Undra varför. Kan väl göra bättre saker en måndagskväll, kan jag tro. Men men. Nu ska jag leta upp lite mer om Åsa-Nisse, håll till godo.

Mer info om Åsa-Nisse: Filmen Åsa-Nisse flyger i luften (jättebra filmtitel) fick en vääääldigt kort recension bestående av endast två ord: "Far i frid". Var väl tre ord, om jag räknade rätt.Det bör jag väl ha gjort.
Jag diktade en liknande recension om hip hop-petter, men den minns jag inte nu. Too bad. Tror att jag ska sluta skriva nu, kan väl inte pressa ut mer om Åsa-Nisse. Kanske ska hyra en film och researcha lite.

På återseende.

Yes yes ja.

Har inte bloggat på ett tag, så det är väl hög tid, kan jag tro. Har istället ägnat senaste tiden åt att dricka vin.
Är det omöjligt att både blogga och dricka vin? tänker ni.
Ja, som biologisk man har jag svårt för att göra två saker samtidigt. Sitter i generna.

Nu: kolla min sms-utkorg och skriva ett vettigt inlägg.

Jätteloka.

Vet vare sig vad jag ska skriva eller vad jag ska göra. Kan ju print-screena ytterligare nyheter på Gp.se om jag vill, men orkar inte riktigt. "Giftig jätteloka sprider sig" står det i alla fall att läsa.
Trist att det är en växt, kan jag tycka. Hade varit roligare med vatten.

med sin billiga underhållning.Det här står att läsa på Göteborgspostens hemsida.
Under kategorin nöje. Givetvis?

Wikislump.

Det finns så många roliga artiklar på wikipedia att en kan fördriva en hel dag med att slumpa fram dem. Nu behövs ju inte det eftersom en rolig artikel oftast inte är mer än fyra klick bort.
Och mer än det hinner en ju på en dag.

Nyss fick jag upp sidan "Lista över platser på Antarktis uppkallade efter norska kungligheter". Det är precis en sådan lista som en trodde saknade existentiell relevans. Men icke - klart att det ska finnas en sådan lista. Något annat vore väl otänkbart.

Törstar efter en loka fläder/citron.

Har jag något mer att ge dig?

pedagogisk underhållning.

Om en någon gång ska skriva en barnbok eller liknande, och behöver ett namn till en sorstadskille; då kan en döpa hen till Urban Urban.

Obs: Den som inte fattar är dum i huvudet.

dagens fundering.

Om nu alla företag säger upp folk, måste väl Arbetsförmedlingen istället anställa nytt? Det borde med andra ord jämna ut sig rätt bra.

RSS 2.0