Effektiv googlare.

Jag har, av någon outgrundlig anledning, fastnat för de tre små orden "vm i ineffektivitet". Inte så mycket för att det rör mig - självklart inte - som för att det låter som en dålig sketch av Galenskaparna/After Shave. Eventuellt skulle det även kunna vara ett youtube-klipp med Robert Gustavsson från mitten av nittiotalet. Troligtvis är det inget utav det eftersom jag kom på orden själv. Ordpåhittare som jag är.

Om jag nu istället varit hockeykille, som kanske gillade att pika sportresultat med meningar som "hur gick det för hv igår, då?", hade jag kunnat säga att om en googlar på just "ineffektivitet" kommer en bild på valfri spelare i Björklöven upp. Nu tycker jag ju emellertid inte att det finns någon mening i att nämna det här. Det är vare sig roligt eller intressant. Desto roligare är däremot att om en googlar på "ondska" så dyker Hasse Aro upp. Det är han och Adolf Hitler.
Måste kännas trist för honom.

Om Kina.

Tänkte skriva något kring det här, men orkar inte. Gött är det i alla fall!

Återigen om fredagssoppa - PÅ EN SÖNDAG!

Ni har väl för allt smör i Småland inte missat att Fredagssoppan redan finns som blogg? Obs: det var en retorisk fråga - jag vet ju att ni inte har missat det. Ni är ju coola kids. Sådana som har koll på det senaste.


För er andra - alltså eremiter av olika slag - följer här en länk. Tryck där. Alternativt skriv in www.fredagssoppan.blogg.se i adressfältet.
Det går också bra.

Om Etc.

För ett tag sedan skrev jag att det är konstigt att miljöpartiet skickar ut så oerhört mycket information med vanlig post. Miljöpartiet bör ju rimligtvis vänta ut i det sista innan de använder analog informationsspridning. Såvida de inte tror att just postbilar inte släpper ut några avgaser alltså.
Miljöpartiet är emellertid inte ensamma om denna omvända logik. Den annars så miljömedvetna tidningen Etc följer uppenbarligen samma mönster. I min brevlåda idag låg det inte mindre än fyra ex av Etc Göteborg, två ex av Etc.nu och ett ex av Dagens Etc.

Det är inget konstigt förstås.

Om fredagssoppa.

Jag har ätit soppa tre fredagar i rad. Inte så mycket för att det är gott som det är billigt och roligt. Och gott. Hur som haver har jag en lös idé om att en kan hypa precis allting så att det blir jättepopulärt. Jag är ganska övertygad om att om en bara lobbar tillräckligt mycket för hur hett det är med soppa, kommer soppa snart att bli det nya sushi. Alla kommer vilja äta soppa på fredagar. Det kommer bli sovjetinspirerande köer till snabbköpens soppavdelningar. Det handlar bara om marknadsföring.
Jag ska ge mig på ett försök. Ska bara söka lite sponsorer först. Kanske kan Bert Karlsson gå in med både summa och kropp? Säga vad en vill om figuren i övrigt, men han är ju duktig på marknadsföring. Och han gör vad som helst för pengar. Vad han egentligen tycker om soppa spelar mindre roll. På nittiotalet nappade han ju på att försöka sälja in vad som i folkmun brukar kallas främlingsfientlighet. Och han lyckades.

Ge mig en månad.

Lite löst om Marknaden och Kunden.

Jag har någonting på att marknaden är "så jävla jobbig". Tänker att jag, likt valfri OMG-tjej, ska hävda att den är dryg för att den aldrig ger sig. För att den alltid ska ha rätt.
Det kan väl bli roligt? Den är ju nämligen lite så, marknaden. Som en jobbig kompis.

Alla som har läst samhällskunskap på högstadiet (eller om jag menar marxistisk klassteori kanske. så lätt att blanda ihop) vet ju emellertid att marknaden ganska sällan har rätt. Och framför allt att den inte har rätt i egenskap av marknad. Det är ju exempelvis inte rätt att exportera vapen bara för att marknaden kräver det.
På samma sätt vill jag avslutningsvis hävda att Marknadens kompis Kunden är lika jobbig. Att de håller ihop bara för att få sin vilja igenom. Det finns ju ett, näst intill ordspråksliknande, slagord som bestämt hävdar att Kunden alltid skulle ha rätt. Det kan väl alla som någon gång har hört talas om prostitution avfärda som ren lögn.

Nå, visst kan det bli lite skämtsamt det här. Måste bara fila lite mer. I övrigt haglar skämten redan över temat vapenexport även från dess egna förespråkare. När regeringen år 2003 tillsatte en utredning över den svenska vapenexporten fick den namnet Krigsmaterielutredningen. Socialdemokraterna - som har stort förtroende i Göteborg - kunde inte låta bli att, vitsigt nog, förkorta den KRUT.
Nog skrattades det gott på Regeringskansliet. Nog gjordes det.

Blogg.

Vill ju egentligen blogga som Plura och mest rabbla upp all fisk och skaldjur som jag äter. Äter vare sig fisk eller skaldjur för tillfället dock. Måste börja med det.
Ska fiska på Styrsö.

Om svampplockning och droger.

Jag har ingen tillförlitlig källa på det här - alltså ingen alls - men jag gissar på att en vanligtvis läser cirka 1 procent av vad som står i tidningen varje dag. Det är förstås trist för 99 procent av medarbetarna att deras artiklar förblir olästa, men jag antar att en blir informerad om sådant på journalisthögskolan. Gissningsvis ingår 7,5 hp i "så tacklar du nederlaget".
Vad jag vill säga är att när en (jag) läser en tidning, så bläddrar en förbi det mesta. Rubriken måste vara mer tilltalande än "Sbab ger mäklare bonus för bolån" för att en ska orka ta sig igenom artikeln i fråga. Varje dag är det emellertid alltid någon rubrik som fastnar. Alltid något intressant som en tar till sig.
Härom dagen gällde det rubriken "Svamp i teet ledde till åtal" på Dn's internetsajt. Vad en då fick lära sig var att det faktiskt är olagligt att plocka vissa svampar - de narkotikaklassade svamparna - och att en kille från Halland blivit åtalad för detta.

Eftersom den åtalade i det här fallet är just en nittonårig kille från Halland, tvivlar jag visserligen inte en sekund på att han har suttit och letat knarkrecept på flashback. Men annars. Är det inte konstigt att det är olagligt att både "plocka och inneha" dessa svampar? Hur ska alla som inte har en kandidatexamen i mykologi kunna ha koll på det här?

Nåväl. Samtidigt kan jag inte låta bli att småskratta åt denna nittonåriga kille. För om en nu har ansträngt sig med att leta flashback-svampar, tagit på sig stövlar och tillbringat en hel dag i skogen, för att få tag i den svamp som - enligt vad svampkännaren (obs ingen konstig titel; carl bildt är balkankännare) Bo Nylén säger till TT - ger "någon darrning och lite yrsel, ingen sensation direkt". Måste det då inte vara väldigt tråkigt att, så att säga bli ertappad med handen i svampkorgen? Vad kan oddsen vara för det? Det kan väl inte tillhöra polisens vardagliga sysselsättning att göra razzia hos fridfulla svampplockare? Och inte hos mysiga tedrickare heller.

Låt mig gissa att det här var första och sista gången någonsin. OTUR!

Torsdag - Sveriges bästa dag.

Vanligtvis gillar jag ju att få beröm, tack och bock, men jag är osäker på hur jag ska förhålla mig när Facebook skriver "Tack Emil. Tack vare dig har många av dina vänner blivit medlemmar på Facebook".
Visst är de ironiska?

Tisdag 11/1.

En kan komma på många, mer eller mindre korrekta, anledningar till varför jag inte skriver något vettigt här. Den främsta av dem alla är att ingen annan ute i cyberrymden heller skriver något vettigt. Det bästa på INTERNET för tillfället är västtrafik.se och det säger ju en hel del.
Alltså: eftersom jag inte vill sticka ut tänker inte jag heller skriva något vettigt! Möjligtvis kommer jag länka till trista youtube-klipp eller lägga upp bilder på mig själv. Den som lever på torsdag får se.

Om morgontidningar ungefär.

Vi har av någon anledning inte fått någon morgontidning i år. Kanske är det för att vi inte har betalat, för att brevbäraren har blivit uppsagd eller för att det är för jävla kallt för tidningsbuden att gå ut. Jag vet inte, men det sista är förstås en godtagbar ursäkt. Jag kan gott nöja mig med med att läsa på INTERNET.

Nog med struntprat. Vad jag skulle skriva var att det ibland är nyttigt att läsa lokala morgontidningar, även om dess nyhetsrubriker påfallande ofta handlar om p10-vinster i hockey. Ibland kan en nämligen få reda på nödvändigheter och framför allt bekvämligheter. Idag kan en exempelvis läsa på Gp.se att det delas ut "Gratis grus mot halkan".
Jag som var villig att lägga flera tusen.

Tisdag 5/1.

Vill äta gott. Det är det enda jag vill.

Om att sakna.

Generellt sett är det trevligt att få adresserade brev med budskap om att en är saknad till sig. Kanske inte så mycket för saknadens skull i sig - det är väl ofta trist att sakna - som för att en kan känna sig omtyckt.
Idag fick jag ett brev med texten "vi saknar dig på gymmet". Jag har inte bestämt mig för om just det brevet utgör ett undantag.
Kanske, kanske inte.

Lista över tråkiga vägar (på riktigt!).

Det förra inlägget blev visst inte så mycket lista som ett konstigt påpekande om företagsnamn. Jag ursäktar mig och kompletterar nu med den rätta listan.

Top 1 Tråkiga motorvägar i Småland:
1. E4

Lista över tråkiga vägar (typ).

Nu bör jag förstås inte rangordna tråkiga vägar här eftersom en "lista över tråkiga vägar" tenderar att vara tråkigare än vägarna i sig. Ändå känner jag för att, i alla fall nämna, att E4 antagligen är den tråkigaste vägen i Sverige. Eller om vi ska nischa oss, så den tråkigaste motorvägen i Småland.
Om en trots allt åker denna väg kan en, i höjd med Jönköping, skymta en affär vid namn "Henom Mode Outlet".

Nu till sak: Eftersom Henom Mode Outlet inte har någonting med könsneutralitet att göra, så vore väl ett namnbyte på sin rätta plats? Om du frågar mig blir saker och ting alltid mycket enklare om det heter vad det faktiskt är. Visserligen är det klart att jag kan ha fel.
Gunde Svan och Magnus Uggla kanske vet bättre.

RSS 2.0