Det här är inget blogginlägg som ni ska bry er om.

Jag åker till Krakow imorgon, tänkte bara säga det. Så nu får ni roa er bäst ni vill, det blir i alla fall inga blogginlägg på ett par dagar. 
Under tiden kan ni klura ut en vits på temat visdomsbord. Jag är inte helst säker på att det går att göra något, men det kan vara värt ett försök. Säg.

Och sen var det Thåström i lkpg också. Hen fick fyra av fem smultron.
Puss och godnatt.

Dagens visdomstand.Det var roligt, det får ni ge mig.

Dagens visdomsord.

"Den här matjorden är så fet att man nästan skäms."
   - Ernst Kirchsteiger

Det här är inte okej.

Jag vill vara politisk idag. Det får jag.

Idag läste jag nämligen om hur en skola skulle spara in pengar genom att göra hemkunskapsundervisningen teoretisk. Alltså istället för att verkligen försöka laga mat, är tanken att läraren ska berätta för eleverna hur en lagar mat.

Det är ju för bra för att vara sant. Sälj alla idrottshallar och musikinstrument också; det finns ju så jävla många musiker och idrottsmän man kan berätta om istället.


Idioti, så heter den nya undervisningsformen.


Om farbröder i badhus.

Härom dagen när jag besökte badhuset, såg jag en farbror som höll på att klä sig. Inget ovanligt i det, om det inte vore för att det första hen satte på sig var sitt headset. Alltså det första av allt.
Det är inte okej. 

fortsatt experiment.

Hittills slår min hypotes, från inlägget nedan, kort och gott FEL. Kanske borde jag ha satsat på något annat överlevnadsuttryck; mat och sömn.

Sex.

Ni läsare som kan det här med blogg vet att det finns besöksräknare, som visar hur många träffar bloggen får varje dag. Antagligen är det så att man får fler träffar om man skriver om sådant som folk vill läsa om. Sådant som människor sitter och googlar på.

Jag tänkte testa och se om jag får fler besökare om jag skriver ordet sex.

Sex.

Nu återstår det att se.

Äntligen!

Ni anar inte hur jag har längtat efter lite nya, crazy uttryckssymboler till msn.
Äntligen!


Ett litet tips bara.

Om jag minns rätt, har jag redan tipsat om den underbara hemsidan vecka.nu.
Årtal.nu är snäppet vassare.

Utkast: Eftersom att ...

Eftersom att wikipedia är det bästa, ska jag återigen berätta om något jag läste där. Den här gången handlar det om en plats på Nya Zeeland.
Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupo-
kaiwhenuakitanatahu heter platsen.
På riktigt. Vilket jävla namn.


Nej, det är inget viktigt det här. Men det är ju alltid något.

Vad är det egentligen med hamburgetillverkare och ögonmått? Hur svårt kan det vara att anpassa brödets storlek efter hamburgarens (alternativt hamburgarens storlek efter brödet)?
Det får en ge McDonalds i alla fall. De har faktiskt insett att det inte finns någon mening med att göra bröden mycket mindre än själva hamburgaren. Annars kan en ju inte ge dem så himla mycket. McDonalds alltså.
Det ska väl vara en slant till barncancerfonden då.

Om William Maurice.

Jag skulle nu kunna skriva att vi i skolans bildsal har datamöss som är anpassade för idioter. Mest för att fortsätta på temat, och för att det förundrar mig en del varför det bara finns en (1) knapp på dem.

Men, nej. Två inlägg i rad om datamöss är minst ett för mycket.


Istället ska jag skriva om en sak jag läste på wikipedia. Ni vet att om man slumpar artiklar kan man få upp allt möjligt spännande.

Idag hamnade jag på artikeln om William Maurice, som tydligen var en pirat som härjade under Englands 1200-tal. Englands kung på den tiden, Henrik ІІІ, tyckte inte om sjöröveri och beslutade sig för att döma William Maurice till döden. Genom hängning, dragning och fyrdelning. En halvmysig avrättningsmetod där brottslingen först dras till avrättningsplatsen på en träram (dragning), för att sedan hängas men plockas ned precis innan döden inträffar (hänging). Efter det var det dags för William att " Få inälvorna utdragna, bli kastrerad, och få inälvorna och könsdelarna brända medan man ser på"(dragning) .

Slutligen (man får anta att han vid det här laget var död) halshöggs han, och styckades.


Usch.

Svar på tal, är en klyschig rubrik.

Ang. mitt förra inlägg, måste jag påpeka att Emilias teori låter klok om någon.
Jag hade nämligen tänkt mig att någon vänsterhänt person helt enkelt skulle skriva hur det ligger till. Det är klart att jag måste ha någon läsare som föredrar att skriva med vänster hand!
Och det betvivlar jag fortfarande inte. Anledningen till att ingen berättar är nog antagligen för att vänsterhänta människor ser datorn som något ångestframkallande.
Satan vad jobbigt att skriva, och satan vad jag vill använda vänster hand.
Så tänker de nog. Vänstermänniskorna.


Dagens fundering.

Nå, hur är det nu: Vill vänsterhänta människor egentligen hålla datamusen med vänster hand?

Idag är det internationella kvinnodagen

..och det förundrar mig fortfarande hur folk undviker att kalla sig feminister i en värld där män äger 99 procent av all egendom. Det förundrar mig.


Hurra för fredag fest och öl.

har börjat tänka på refrängen
är egentligen påväg till sängen
skulle bara uppmärksamma er på
att sten är ett himla fint namn ändå


Göteborgspop.

Jag håller med Josefin (nej, inte härliga lindahl - charmiga johansson). VAD ÄR DET MED SVENSK POPMUSIK OCH KONSTIGA BANDNAMN? 
Varför heter alla hippa popband helt plötsligt bara lustiga ord - helt plockade ur sitt sammanhang - i bestämd form singular?
Parken, Hajen, Nordpolen, Familjen, Hästpojken, Djuret, Vapnet, Slagsmålsklubben, Kavalleriet, Maskinen osv. osv.

VARFÖR?

Onsdag kl. 22:56

Jag känner mig stressad.
Inte likt mig.

Heja världen!

Allvarligt talat, vad är det för fel på människor som företräder Piratpartiet? Och som dessutom är stolta över det?

Jag skulle skämmas om jag var 40 år, och fortfarande tyckte att fildelning är den viktigaste politiska frågan. Och jag skulle skämmas om jag var 40 år, och fortfarande inte hade insett att musik givetvis inte kan vara gratis i ett samhälle där allting annat kostar pengar.

Jag skulle skämmas.


Heja världen!


Nytt in lägg.

Jag har på senaste försökt att avvänja mig vid fenomenet särskrivningar. Alltså inte försökt att sluta skriva isär, för det gör jag ganska sällan, utan försökt att inte störa mig på att folk skriver isär. Jag har någonstans insett det löjliga i att påpeka att det heter jättebra, när även jätte bra förstås fullt ut.

På mitt nationella prov i svenska skrev jag om just detta. Att språkets funktion inte kan vara annan än att kunna kommunicera, och att kommunikationen fungerar om en förstår varandra. Med andra ord försökte jag framhäva att särskrivning borde vara fullt acceptabelt.

Nu har dock en god vän till mig träffat en kvinna som särskriver Falkenberg. Falken berg.
Det kan inte vara okej.


RSS 2.0