Om riksdagsval och apelsindoft.

Igår var det partiledardebatt i Svt2. Det var väl någon form av halvtidssnack, nu när det är precis två år kvar till nästa val. För mig, och kanske även för er, blir det första gången man får lov att påverka riksdagsvalet.

Som det ser ut idag kommer det att finnas tre alternativ att lägga sin röst på år 2010.

Alternativ 1 stavas Vänsterpartiet, och där kan man lägga sin röst om man förespråkar rättvisa och charmigt hånfulla partiledare. Om man istället är invandrar- och kvinnofientlig kan man välja att rösta på Sverigedemokraterna.

Om varken socialism eller kvinnoförtryck tilltalar, finns det ytterligare ett alternativ, nämligen något av de övriga, idag etablerade riksdagspartierna.


Det känns bra att man har marginaliserat valfriheten till endast tre alternativ. Så man slipper stå och vela liksom.

För övrigt är det ju bra det här med fria/allmänna val. Det är ju trots allt bara vart fjärde år som valfriheten gäller alla. (Det gör den ju visserligen inte helt, invandrare utan svenskt medborgarskap och ungdomar, får ju inte vara med och påverka. Men det är de väl vana vid.) All annan sk. valfrihet är ju begränsad till en viss grupp av människor, men det vet ni säkert.


Undrar varför jag skriver det här. Det är nog ingen som vet, men det lär ju vara viktigare än apelsindoft i alla fall. Det är kanske vad jag tänker på den 13:e oktober 2008. Kan ju vara kul att veta när man tittar tillbaka om ett år.

Tack för äpplet.


Kommentarer
Postat av: ludvig

jag vet inte jag.. att någon duktig person med hög akademisk utbildning ska tjäna mer än dubbelt så mycket som någon konservativ bonläpp jobbandes på en bensinmack är inget jag tycker är en orättvisa.

2008-10-13 @ 20:11:02
URL: http://simpletwistoffate.blogg.se/
Postat av: Tobias

Sd är varken invandrar- eller kvinnofientligt. Det finns många invandrare och kvinnor som röstar på sd. Sd vill ha samma invandringspolitik som i Danmark och Finland. Är de danska sossarna invandrarfientliga? Sd skyller på politikerna, inte invandrarna. Är det kvinnofientligt att vilja ha samma abortgräns som i resten av Europa? Är det verkligen rätt att mörda så många barn? Är inte dagens politik svensk- (även personer med annan bakgrund än svensk kan betraktas som svenskar om de anpassar sig) respektive barnfientlig?

2008-10-14 @ 10:33:26
Postat av: Anonym

Inte den här jävla tobias nu igen..



2008-10-14 @ 11:47:47
Postat av: Emil

Hej Tobias:



Till att börja med skriver du att ”det finns många invandrare och kvinnor som röstar på sd”. Hur du definierar många är ju egentligen ditt problem, men det är väl ingen hemlighet att Sverigedemokraternas främsta väljargrupp finns hos vita, lågutbildade unga män med rötter på landsbygden. Faktum är att hela två tredjedelar av väljarna är män. (Statistik kan hittas i boken ”Regeringsskifte - väljarna och valet 2006”.)

De danska Socialdemokraterna har jag i sig dålig koll på, men generellt är Danmark främlingsfientligt inställt, ja. Muslimföraktet är ju värre än någonsin i Danmark, och om du orkar kan du leta statistik över hur många flyktingar Finland tar emot. Att inte ta emot människor som flyr från krigsdrabbade länder anser jag vara främlingsfientligt, ja.



Om vi går vidare till ditt första påstående att ”Sd varken är invandrar- eller kvinnofientligt”, kan man dels hänvisa till ert partiprogram eller faktiskt till de personer som förespråkat Sd genom åren. Jag antar att det sistnämnda kan bli obekvämt, så jag håller mig till ert partiprogram (eller princip- och handlingsprogram).

Alla som brinner för kärnfamiljen blir i praktiken kvinnomotståndare. En traditionell kärnfamilj står i direkt konflikt med jämlikhet, så är det bara. Då kvinnan generellt tjänar mindre kommer hon att tvingas fast i mammarollen. Valet av föräldraledighet påverkar också kvinnan ytterst negativt. (Vidare kan man ju prata om hur viktigt det är för barnet att komma ifrån indoktrinerade kärnfamiljer också, men det är en annan fråga.)



Att ni Inte skulle vara främlingsfientliga är ett skämt. Partiets främsta fråga är att invandringen ska minimeras och därefter stoppas helt, eftersom att invandringen tydligen är den främsta orsaken till allt ont. Att anse att Du har mer rätt till det här landet än någon annan, är främlingsfientligt då du inte värderar alla människor lika. Mer behöver egentligen inte sägas, men om du nödvändigtvis vill kan jag saxa lite från ert handlingsprogram:



Inga religiösa byggnader, med en för svensk byggnadstradition, främmande arkitektur, skall få byggas.

Krav på invandrares anpassning och assimilering till det svenska samhället.

Visumtvång ska gälla för medborgare i alla länder som är, eller misstänks vara, baser för terrorism.

Den som vistas illegalt i landet ska inte kunna få sin sak prövad, utan skall avvisas omgående.



Osv. osv. Det är ingen mänsklig behandling..

Det mest skrämmande av allt, som verkligen ger mig tyskt 30-tal-vibbar är att ni vill dna-testa, och göra fingeravtryck på samtliga asylsökande.



Om du vill disktuera er oetiska kriminal- utbildnings- och försvarspolitik är du välkommen tillbaka.

2008-10-14 @ 20:13:49
URL: http://emilbloggar.blogg.se/
Postat av: ludvig

att du orkar, emil, jag är imponerad.

2008-10-14 @ 20:38:01
URL: http://simpletwistoffate.blogg.se/
Postat av: ludvig

och att dra en parallel mellan aborter och barnfientilhet... fyfan för kristendom och sverigedemokraterna.

2008-10-14 @ 20:41:51
URL: http://simpletwistoffate.blogg.se/
Postat av: ludvig

hm, bra att man kan stava till barnfientLIGhet också.. svårt ord, det där.

2008-10-14 @ 22:44:28
URL: http://simpletwistoffate.blogg.se/
Postat av: amanda

det är så jävla skönt och bra att du orkar

2008-10-15 @ 20:49:18
Postat av: JohaN

Jag röstar på Socialdemokraterna, så jag har fyra alternativ.

såg lite av debatten också, men dom bara bråkar ju... Hehe.

2008-10-16 @ 12:17:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0