Om aftonbladetjournalistik och ekonomiska prioriteringar.

Hör och häpna; idag kan jag faktiskt hånskratta åt aftonbladetjournalistik!

Enligt en god källa, som vi låter vara anonym, ska Expressen idag ha publicerat en artikel om att jorden kommer gå under imorgon, onsdag.

Vad jag kan förstå har forskare i skatteflyktinglandet Schweiz bestämt sig för att försöka återskapa Big Bang. Om man skulle lyckas innebär detta att jorden går under, men det är ju smällar (!) man får ta för vetenskapens framsteg.

Aftonbladetjournalistik till trots är det helt klart ett intressant fenomen. Ett sk. moment 22: Antingen misslyckas man med återskapandet och man lär sig följaktligen ingenting av det påkostade projektet. Eller så lyckas man faktiskt, jorden går under, man dör, och någon slutsats kan ändå inte dras.


Lite kuriosa till denna omvända logik kan vara att 5000 forskare världen över på riktigt tror att världen kommer att intetgöras imorgon. Om det stämmer, skulle jag för egen del tycka det vore ganska skönt. Mänskligheten har gjort sitt, tänker jag, och om alla dör samtidigt behöver ingen människa sörja någon annans bortgång.

Om denna undergång däremot inte skulle inträffa har vi sannerligen en del problem att ta tag i. Kanske bör vi reflektera över forskarlöner kontra lärarlöner. Och kanske bör vi fundera över om dessa miljoner som årligen doneras till forskning kanske gör bättre nytta någon annan stans. Vad vet jag?

Kommentarer
Postat av: Jonas

5000 kritiker, inte forskare.

Skillnaden är ganska stor. Lite patetiskt att kvällstidningarna skriver om det här, jag menar det är ju larvigt. Om jorden går under så bjuder jag på kaffe.

2008-09-09 @ 21:47:10
Postat av: Ia

Hej Emil!

Jag tar det kort och gott...

Svenska skolan är ett skämt. Varje år går ungdomar ut med sämre kunskap än vad föregående årgång gjorde året innan för att standarden på undervisningen har sjunkit succesivt genom åren. Det som är mattekurs C idag motsvarar det som var mattekurs A för 10 år sedan. El Salvadors ungdomar vet mer kunspapsmässigt än de svenska! Ett resultat av socialdemokraternas "Alla ska med", för ska alla med, så är det enklaste att sänka kraven. Det är mycket lättare att anpassa skolan efter de som har det lite svårare än att upprätthålla nivån efter de som är normalbegåvade/+. Fast konstigt nog så har betygen inte blivit det minsta bättre, trots att kraven sänkts.

Visar detta att Svenska barn föds trögare år för år? Nej, det visar att det är en jäkla slapp attityd hos föräldrar och skola. Jag vill ändra detta och en borgerlig regering kommer så småning om få ordning på den svenska skolan om den får sitta kvar.

-

Och för att fortsätta litet grand på samma spår...

Varför ska en person som lagt ned otroligt mycket tid och möda på att utbilda sig hela sitt liv, ändå inte tjäna någonting på det när det väl kommer till kritan? Ska det inte vara lönt att utbilda sig?

Bara för att en person har högre inkomst betyder inte att denne måste, eller ens kan dela med sig till alla. Varför ska en person med högre inkomst betala mer procentmässigt i skatt? Det finns ingen som helst rättvisa i det! En person som har studerat i hela sitt liv får oftast med sig en enorm summa studieskulder - och på grund utav skatten så är denna inte färdigbetald förren i slutet på ens liv. Vad är det för stimulans till utbildning? Inte undra på att det är så få som orkar!

Drygt en miljon svenskar lever idag på A-kassa och socialbidrag, för att de inte har tillräckliga kunskaper för att få ett jobb. Jag har inte lust att betala en del av min lön, bara för att dessa inte orkade gå en ordentlig utbildning. Okej, alla har inte lika lätt att lära in. Jag säger inte att alla ska vara högutbildade, vi behöver en låginkomstsektor. Men det handlar alltså om mer än en miljon svenskar!!! Något står inte rätt till, och om man har en borgerlig regering en längre tid så kommer folk så småning om förstå innebörden av utbildning och jobb. Ungdomar kommer bry sig mer om skolan och vilja prestera bra. Betyg i tidigare ålder är en väldigt bra grej att börja med, då ser man också tydligt i tidigt stadie vad en elev har för styrkor/svagheter.

Sänker man bidragen så tvingar man dessutom ut sofftorskdelen av tagarna i arbetsmarknaden. Toppen! Bidragspengar borde istället användas till att ge högre löner till underbetalda yrken som exempelvis lokalvårdare, undersköterska, lärare mfl. Ännu någonting som ger mer vikt åt utbildning och lockar ut folk utan jobb på marknaden.

-

Vad som tilltalar mig?

En rättvis regering.

2008-09-10 @ 18:48:38
URL: http://mariahh.blogg.se/
Postat av: amanda.

apelsin!

2008-09-10 @ 23:24:47
URL: http://klappklapp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0